Pa7da.jouwweb.nl
Home » Dutch 4X Team

Dutch 4X Team

 

 

Holidaystyle DX-pedition 2019

 

Medio 2019 zal de nieuwe activiteit plaatsvinden. Vooralsnog proberen we weer te boeken op de adressen, waar we de laatste jaren overnacht hebben. Dus in Sharona KM72RR de B&B appartementen en Rishon LeZion KM71JW de vakantiehuisjes. Dit ook, omdat de verhuurders van de gelegenheden bekend zijn met amateurradio. Wordt de groep te groot, dan proberen we alsnog overnachtingslocaties te vinden in o.a. Nes Ammim KM72NX en in Neve Shalom KM71LT.

De reis wordt geboekt bij Promised Lands in Rotterdam, daar we goede ervaringen hebben met dit reisbureau. Ook kunnen ze bij grotere en grote groepen transport en overnachtingen organiseren.

Deze reis zal ook geschikt zijn voor de YL’s en XYL’s (partners) en familieleden die geïnteresseerd zijn.

Kosten van de reis zijn afhankelijk van de groepsgrootte (2017 rond €1500,-)

Geïnteresseerd? Neem dan voor informatie contact op met Jaap van Duin PA7DA via pa7da@veron.nl of een telefoontje via 06-39251454

 

De radioactiviteiten

We hebben we tijdens de vorige activiteiten gekozen voor de Es maand juni vanwege de verassingen die te wachten staan op VHF en 10 meter. Vooral 6 meter stelt ons weer vaak voor verrassingen. Iedere keer leren we de lessen van de vorige keren aangaande de apparatuur en antenne keuzen. Vooral kleine sets zijn het beste vanwege het meenemen in de handbagage en de antennes ook liever praktisch op die wijze dat het makkelijk in de bagage wordt meegenomen

Israël heeft de CEPT-overeenkomsten getekend, waardoor een vergunning niet aangevraagd hoeft te worden en voor je eigen roepletters 4X/

geplaatst moet worden. Een Israëlische vergunning wordt alleen aan buitenlanders verstrekt, die officieel langer dan drie maanden in Israël verblijven en een werkgeversverklaring kunnen overleggen. Dat we onze eigen roepletters gebruikten met een 4X/ gaf vaak ook voordelen. Tijdens de laatste activiteit bezochten we ook de bijeenkomst van het bestuur van de IARC (Israël Amateur Radio Club) in Tel Aviv. Ook deze keer willen we graag deze afdelingsleden met hun XYL’s weer ontmoeten in Tel Aviv.

Ook hopen we dan ontmoetingen te hebben met de radioamateurs van Nederlandse afkomst, waaronder Joseph 4X6KJ, Dovid 4Z4DP en Uriah 4Z4UY, evenals Mark 4Z4KX en/of anderen.

 

Het klimaat in juni

Over het gehele jaar kan het weer vaak verschillen in Israël. In de hoge gebieden in het Noorden en de omgeving van Jeruzalem kan je ’s winters vaak van een echte winter met sneeuw en ijs genieten en de andere gebieden kan er behoorlijk veel regen vallen. Maar halverwege de maand mei nemen de regenkansen af. Ondanks dat gegeven werden we tijdens de activiteiten in juni 2014 verrast door een flinke regenbui. Maar dat is bijzonder voor die maand. Juni is een voornamelijk droge maand, maar de warmte is gelukkig nog dragelijk. In het Noorden en nabij Tel Aviv wordt het overdag ongeveer 30°C, Jeruzalem is wat koeler, maar de Dode Zee en de Negev kan het 38°C worden. Dus een hoofdbedekking en waterdrinken is belangrijk.

 

De bevolking

Naast Joden en (Moslim/Christen) Arabieren zijn er nog een aantal bevolkingsgroepen. Binnen Israël kunt u gerust zijn, evenals bij een bezoek in de “gebieden”, bemerk je niets van problemen en gaat iedereen normaal met elkaar om. Aangaande Gaza is dit natuurlijk anders, maar dit gebied wordt door ons vermeden, evenals de grens met Egypte. De meeste mensen kunnen zich in Engels, of een andere taal, verstaanbaar maken.

Eigenlijk is Israël net zo’n gewoon land als Nederland, behalve dat je duidelijk de verschillen tussen het “Westen” en het “Oosten” ziet, is het verder een echt Mediterraan land.

DSCF5423.jpg