Pa7da.jouwweb.nl
Home » Israelreis

 

Israelreis

start6.large.jpg

 

Israël is voor een radioamateur een geweldig land om te bezoeken. Niet alleen voor de zendamateur actief op HF, maar juist de VHF- en UHF actievelingen kunnen hun hart ophalen. Vooral in de kuststreken en in hoge gebieden met zicht op de Middellandse Zee, kan er op 6- en op 2 meter geweldige verbindingen met weinig vermogen gemaakt worden. 2000 Kilometer op 2 Meter is heel normaal. Ik weet nog wel te herinneren, dat ik daar met 2 Watt vermogen in een 4 elements Tonna met Tropo Malta op 1600 Kilometer even gewerkt werd. Zo op 2 Meter, weer met 2 Watt in de 4 elements, een Es (Sporadische E) met Polen. Ongeveer 2700 Kilometer.

Tijdens ons bezoek in 2012 waren we ook actief op 6 meter (50 MHz). met een simpele Deltaloop antenne voor 6 meter werden met Es condities afstanden van meer dan 3600 Km overbrugd. Jaren zijn we in Nederland een heel hoog ruisniveau gewend door o.a. digitale rommel. In Israel dachten we eerst dat de ontvangers of de antennes kapot waren, maar bleek dat daar nog geen verontreiniging is, waardoor echte DX-stations goed leesbaar werden ontvangen.

Op HF is het ook een geweldige ervaring. Opeens is 10 Meter open en zijn er geweldige dingen mogelijk op bijvoorbeeld 15 Meter. In de avond kan heel gemakkelijk Europa gewerkt worden. Wat vanuit Nederland niet mogelijk is, kan vanuit Israël wel. Voor de Nederlandse zendamateur een geweldige ervaring

Het aanvragen voor een vergunning is voor Israël geen probleem, daar ook hier de Europese CEPT-regeling van kracht is. Tevens zal bij een groepsactiviteit, dan ook contact opgenomen worden met de IARC, de Israel Amateur Radio Club. Een vereniging die ook radioamateurs met Nederlandse wortels rijk is.

 

 

 

Is Israël een mooi land om te bezoeken? De bevolking? Hoe de bekende problemen.

Israël is een geweldig land om te bezoeken. Het is een land met veel uitersten. Je kan wintersporten op de 2000 Meter hoge Hermon en via de bronnen van de bovenloop van de Jordaan reis je naar het geweldige meer van Tiberias, 210 Meter beneden zeeniveau, waar veel verhalen van bekend zijn rond het Nieuwe Testament, oa Jezus met zijn discipelen. Via de benedenloop van de Jordaan gaat dan de reis via Jericho naar de Dode Zee, het laagst te betreden punt van de aarde op 430 Meter beneden Zeeniveau. Dichtbij is weer het bekende Jeruzalem op 700 Meter hoogte met een koel klimaat, waar het ’s winters zelfs sneeuwt. Zuidelijker is het genieten van de Negev-woestijn, met zijn prachtige Wadi’s en aan de grens met Egypte en de Golf van Eilat (Rode Zee) de stad Eilat, waar je koraalriffen kunt bewonderen en kan genieten van Dolfijnen op Dolfin Beach. Naar het westen zijn prachtige stranden aan de Middellandse Zee met de steden waaronder: Tel Aviv, Nathaniya, Ceaserea, Haifa, Akko en Nahariya. 

israel-2009-203.large.jpg

 

De bevolking bestaat in meerderheid uit Joden, Moslim Arabieren, Christen Arabieren, Droezen en Bedoeïenen. Naast het meest gesproken Ivriet (Hebreeuws) en Arabisch, spreken de meeste mensen goed Engels en er zijn zelfs plaatsen, waaronder Nahariya, waar men alleen Duits spreekt. Je ontmoet op de oppervlakte van België, de gehele wereld en iedereen heet je hartelijk welkom en nodigt je uit voor een gezellig bezoek, die eindigt als alle koek, en bij Arabieren vlees, opgegeten is.

Zijn er problemen? Ja, maar niet bij de meerderheid en tussen Joodse Israëlisch en Arabische Israëlisch bemerk je geen problemen en ontmoet iedereen iedereen. Vaak zijn het de minderheden die voor problemen zorgen. Tijdens oorlogssituaties zal je vaak weinig bemerken, behalve meer grenspolitie op straat, die controles uitoefenen en meer militair verkeer.

Gedurende juni 2016 hopen we weer een reis te organiseren die ook SGR gegarandeert is. Details zullen medio september 2015 bekend gemaakt worden.

Het aantal deelnemers is bepalend voor de kosten van de reis.

 

Een voorbeeld van een prachtige reis is te zien op een geweldige website!

 

Voor informatie kunt u mij mailen op: pa7da@veron.nl

Telefonisch: 015-2784608 of 071-3620740

 

 

website.large.jpg