Mobiel Echolink

Mobiel Echolink  

Reeds een aantal jaren geleden was ik even actief met Echolink. Hiervoor moesten dan in het Modem een aantal gesloten poorten gevaarlijk wagenwijd geopend worden en een verplicht vast (statisch) IP-adres. Nadat ik via mijn QRL van provider wisselde werd het me te moeilijk gemaakt om de instellingen van het modem te veranderen om alleen met Echolink actief te zijn.

Nu de Ipad ook bij ons thuis haar intrede deed ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden om alsnog Echolink te gebruiken met de Ipad.  Via Itunes van Apple is gelukkig die mogelijkheid geboden.

 

Eerst maar even de uitleg over het gemak van Echolink.

Echolink is een aanvulling op onze radiohobby en vooral radioamateurs die geen mogelijkheid hebben om antennes te plaatsen kunnen hier wereldwijd goed gebruik  van maken.

Ook is dient het gemak als je tijdens vakantie met de Iphone of Ipad kan beschikken over WIFI.

Hieronder een schema hoe Echolink werkt met afbeeldingen met de Ipad.           

 

Wil je meer weten over Echolink? Kijk even op de website van Echolink. Ook zijn er mogelijkheden om Echolink via een interface te koppelen met je twee meter of 70 cm set. Via die mogelijkheid kan je portofoon via Internet gekoppeld worden met een wereldwijd net met radiostations en ook omzetters.

Ook met de Iphone is dit mogelijk via een GSM-netwerk of via WIFI. Ook met de Ipad gaat het via een WIFI uitstekend. Met een Android-telefoon heb ik geen ervaring, maar dit moet mogelijk zijn.

Hieronder de linken voor het instaleren van Echolink op je APP.

Apple Ipod en Ipad 

 

Voor de Android deze link of 

Bekend is dat de besturingssysteem van de Motorola en de HTC prima werkt. Andere merken is onzeker, maar probeer het maar eens.