4X-Holidaystyle DX-pedition 2019                                                                                                             

Tussen 29 mei en 14 juni bezochten we Israël, met verschillende condities. Hoewel we een aantal verbindingen op 6 meter hebben gemaakt met West Europa, geen Nederlanders. Wel mooie verbindingen op 4 meter met o.a. EA6 via Es en 9H met Tropo.

Antennes die gebruikt zijn: een Deltaloop voor 6 meter, Deltaloop voor 4 meter en een drietal Endfed antennes. Tranceivers: IC7300, FT991 en gedurende de SOTA activiteit op Berg Tabor een FT817.

We genoten ook van een druk excursieprogramma met hoogtepunten, zoals Eilat, Timna, natuurlijk Jeruzalem en het drijven in de Dode Zee met daarvoor een bezoek aan Massada.

Deelnemers: Bauke Bus PA0BUS, Chris PA0TVI+xyl Margreet, Cor van Duin, Frans Looijen PA3CGJ + xyl Monika PG5AE en Jaap van Duin PA7DA

Wie weet weer een nieuw programma voor 2021!

----------------------------------------------------------

 

Het klimaat in juni

Over het gehele jaar kan het weer vaak verschillen in Israël. In de hoge gebieden in het Noorden en de omgeving van Jeruzalem kan je ’s winters vaak van een echte winter met sneeuw en ijs genieten en de andere gebieden kan er behoorlijk veel regen vallen. Maar halverwege de maand mei nemen de regenkansen af. Ondanks dat gegeven werden we tijdens de activiteiten in juni 2014 verrast door een flinke regenbui. Maar dat is bijzonder voor die maand. Juni is een voornamelijk droge maand, maar de warmte is gelukkig nog dragelijk. In het Noorden en nabij Tel Aviv wordt het overdag ongeveer 30°C, Jeruzalem is wat koeler, maar bij de Dode Zee en in de Negev kan het 38°C worden. Dus een hoofdbedekking en water drinken is belangrijk.

 

De bevolking

Naast Joden en (Moslim/Christen) Arabieren zijn er nog een aantal bevolkingsgroepen. Binnen Israël kunt u gerust zijn, evenals bij een bezoek in de “gebieden”, bemerk je niets van problemen en gaat iedereen normaal met elkaar om. Aangaande Gaza is dit natuurlijk anders, maar dit gebied wordt door ons gemeden, evenals de grens met Egypte. De meeste mensen kunnen zich in Engels, of een andere taal, verstaanbaar maken.

Eigenlijk is Israël net zo’n gewoon land als Nederland, behalve dat je duidelijk de verschillen tussen het “Westen” en het “Oosten” ziet, is het verder een echt Mediterraan land.

 

 

Meer weten? Kijk eens op de pagina https://4x-holidaystyle-dx-pedition.blogspot.nl/p/elkom.html

Voor info graag per e-mail pa7da@veron.nl

Namens de mede-enthousiastelingen Jaap van Duin, PA7DA

 

P.S. We doen niet aan politieke discussies, maar alleen radioplezier, vriendschappelijke ontmoetingen en excursies!