Luchtfotografie is ontstaan door mijn werkzaamheden in en voor het veldwerk voor de afdeling Hydraulics, faculteit CiTG, TUDelft. Voor veel van deze onderzoeken werden door mij en mijn collega's veel inspectiewerk  verricht. Er moest opeens een brevet (ROC) behaald en aangevraagd worden, maar het leverde zoveel plezier op dat in vrije tijd op punten waar het toegestaan is mooie opnamen te maken.

Ondertussen werd er prive ook materiaal aangeschaft, waarvan de DJI Mavic-Mini een leuk toestel is voor minder wind, maar wel makkelijk om met de fiets op pad te gaan.

De meeste foto's zijn gemaakt met zowel de DJI Phatom 4 met de volgende camera-mogelijkheden: Schiet DCI 4K (4096x2160) video bij 24/25fps en UHD 4K (3840x2160) tot 30fps. Er is ook een 120fps modus in 1080p resolutie voor slow-motion effecten. De camera kan ook 12 Megapixel foto's nemen in DNG RAW of JPEG, met single shot, HDR, burst en time lapse modus om uit te kiezen. Foto links: Stevenshofjesmolen Leiden.

 

 

Boven: De DJI Phantom 4 Pro gezien door de camera van de DJI-Mavic. Locatie Maas bij Oeffelt (NB) en Gennep (LB)

De tweede drone die vaak gebruikt is, is de DJI Mavic-Pro.

De Mavic Pro maakt opnames in 4K-resolutie van 4096 x 2160 pixels en 30 beelden per seconde. Full HD 1080p opnames maakt hij zelfs met 96 beelden per seconde, zodat je ongelooflijke slow motion video's maakt.

De minimale scherpstelafstand bedraagt maar 48 centimeter waardoor je alles haarscherp vastlegt, van ultieme selfies tot prachtige landschapsfoto's met een resolutie van 12 megapixel.

Lens FOV 78.8° 28 mm (35 mm format equivalent) f/2.2 Distortion < 1.5% Focus from 0.5 m to ∞

De Mavic-Mini is de laatste aanwinst en lekker mee te nemen tijdens een wandeling of een fietstocht. Cameragegevens: Videoresolutie: Quad HD (2.7K) Effectieve fotoresolutie: 12 megapixel Fotoresoluties: 4000×3000

Video's zijn te zien op deze pagina!

 

De laatste drone is een DJI Phantom 4 Advanced met de volgende specificaties: Video
Framerate (fps) 120
Bitrate Video Storage 1000Mbps
Video kwaliteit 4000
Foto
Fotoresolutie 20mp
JPEG-formaat ja
RAW-formaat ja

Houdt er rekening mee , dat wet en regelgeving wijzigen per 31 december 2020. Vanaf deze datum  dient de drone(s) het exploitatienummer van de eigenaar te hebben middels een sticker en dient de operator een Europees brevet te bezitten, welke verkregen wordt na een online examen. Neem een kijkje op deze website!

Drones lichter dan 250 Gram moeten ook geregistreerd worden, maar de operator hoeft voor zijn registratie geen examen doen.

 

Hieronder een aantal foto's Of bezoek de Facebook Pagina!!