Vuurtoren

Sinds 2002 wordt er door de leden, tijdens het International Lighthouse & Lightship Weekend, de vuurtoren van Noordwijk geactiveerd gedurende het derde weekeinde van augustus. De eerste jaren waren de leden van de VERON die het tijdelijke station activeerde, maar steeds meer amateurs van ook de VRZA, wilden graag met deze activiteit meedoen. De eerste website werd door Arend PA1ARE SK in 2002 geactiveerd. Maar na zijn overlijden moesten er andere websites geactiveerd worden.

fjwwbnl2Fpublic2Ff2F52F32Fpa7da2Feric-jan-met-veiligheidsriem-maar-zonder-hoogtevreeslarge.jpg

Plaatsen antennes door Eric-Jan PA1EJ

Zaterdag 30 juni 2007 werd de nieuwe redboot van de KNRM post Noordwijk, de Paul-Johannes, gedoopt. Gedurende die dag zijn er vele honderden verbindingen wereldwijd gemaakt met de roepletters PB6KNRM. Deze roepletters zijn een jaar eerder gebruikt tijdens een open dag van de KNRM te Katwijk.

Paul-Johannes met de vuurtoren op de achtergrond

In 2009 was het naast de gebruikelijke ILLW, de Noordwijkse Veiligheidsdag, dat DARES het amateurstation PI9DV activeerde en op 12 september waren het de leden van de VERON, die tijdens de "Open Monumentendag" het station PA09MONUMENT activeerden en gastheer/dame waren voor 430 bezoekers.

 

Vanaf 8 mei 2010 zal het team alleen de roepletters PG6N gebruiken bij alle activiteiten, behalve tijdens Veiligheidsdag Noordwijk, dat onder de verantwoordelijkheid van stichting DARES valt. Voor de radioamateur een mooie methode verbindingen met Vuurtorens en Lichtschepen te maken is via de website van Hamspots!