Postzegels

Veel mensen hebben een heel leuke hobby. Van fietsen, als sport, of vissen tot het verzamelen van de meest gekke dingen. Of gaan we toch maar door met het spelen met de model spoorbaan van vroeger. Vooral een man moet iets te doen hebben.

Ondergetekende heeft radio als hobby. Toen er geen vergunning in bezit was werd het eerst luisteren op de kort golfbanden.  Nu vele jaren heb ik de volledige vergunning inclusief ook nog een aantekening dat ik geslaagd bent voor telegrafie. Morse Dus!

 

Nu hebben wij een heel goede vriend, die enige gezondheidsprobleempjes heeft. Hem en zijn vrouw hebben we leren kennen in de periode dat we woonden en werkten in Nes Ammim, Israël.

Aldaar was het ons bekend dat Wim heel graag Israëlisch postzegels verzameld. Niet alleen uit liefde voor het land, maar ook vanwege de mooie figuren er op, waaronder veel natuur.

 

Onlangs was Wim en zijn echtgenote weer eens op bezoek. En het werd heel gezellig. Toen vroeg hij aan mij van: Jaap het wordt moeilijker om aan postzegels te komen. Vooral Israël wordt de levering moeilijker.

Wil jij eens aan vrienden vragen of zij nog postzegels hebben. Het liefst van Israël.

Het doet er niet toe of ze wel of niet gestempeld zijn. Ik houdt van al die afbeeldingen.

 

Beste lezers van dit verhaal. Heeft u postzegels van o.a. Israël. Wilt u ze opsturen naar ondergetekende?

Jaap van Duin

Pieter Coermanstraat 20

2203GX, Noordwijk

The Netherlands.

 

Dank u voor het opsturen

Jaap